top of page
Search
  • Writer's picturenikosxenikakisbf1

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ

Updated: Dec 26, 2020

Ένα ακόμη υποδειγματικό διήγημα, συγγραφή του Φώτη Καλύβα, μαθητή της Α' τάξης του Πειραματικού Λυκείου Αγίων Αναργύρων. Ευχαριστούμε την καθηγήτρια Ελένη Γούλα για την επιμέλεια. Απολαύστε την ανάγνωση.

Μία φορά και έναν καιρό, υπήρχε ένα βασίλειο και μια πριγκίπισσα. Μια πολύ όμορφη και ευγενική, όπως άλλωστε κάθε πριγκίπισσα σε κάθε ιστορία. Όμως, αυτή τη φορά όλα είναι διαφορετικά. Βλέπετε, όλα άρχισαν στα 15α γενέθλια της, όπου γνώρισε έναν πρίγκιπα τον οποίο και ερωτεύτηκε. Ήταν αγάπη με την πρώτη ματιά, για εκείνη τουλάχιστον. Και γιατί να μην ήταν; Ο πρίγκιπας ήταν όμορφος, έξυπνος, γενναίος και πολύ πλούσιος. Ο τέλειος σύζυγος. Σε αυτή την σκέψη συμφωνούσαν και οι δυο πατέρες τους. Από καιρό ήθελαν να ενώσουν τα βασιλεία τους και με αυτόν τον γάμο θα μπορούσαν, επιτέλους, να το καταφέρουν.

Έτσι, χωρίς πολλά λόγια, οι δυο τους αρραβωνιάστηκαν. Ο γάμος δεν ήταν μακριά. Για δώρο αρραβώνα, ο πρίγκιπας της έδωσε έναν μεγαλοπρεπή καθρέφτη, πάνω στον οποίο ήταν σκαλισμένες και επιχρυσωμένες οι λέξεις:

“Στην ομορφότερη από όλες”

Η πριγκίπισσα, βέβαια, κολακεύτηκε ιδιαίτερα. Ένιωθε να πετάει στον ουρανό όποτε ήταν μαζί του και με αυτήν την κίνηση την είχε σκλαβώσει. Ορισμένες φορές όμως ανησυχούσε πολύ όταν δεν τον έβλεπε για μέρες. Η δικαιολογία ήταν πως είχε πολλές “βασιλικές υποχρεώσεις” και δεν μπορούσε να βρει χρόνο να την δει. Εκείνη ήταν πολύ τυφλωμένη από την αγάπη, για να δει καθαρά, και τη δεχόταν. Αυτή η αγάπη, αυτό το πάθος ήταν το πιο έντονο συναίσθημα που θα ένιωθε στην ζωή της. Μέχρι εκείνη την μέρα. Η μάλλον εκείνη την νύχτα. Η νύχτα που θα άλλαζε τη ζωή της.

Βλέπετε, ο πρίγκιπας δεν είχε δώσει σημεία ζωής εδώ και μέρες. Η πριγκίπισσα όμως υπέθετε πως απλώς είχε να διευθετήσει πολλές “βασιλικές υποχρεώσεις” και δεν ανησυχούσε.

Έτσι ήρθε η χαρμοσύνη μέρα. Ο γάμος θα γινόταν το ηλιοβασίλεμα. Περιττό να αναφέρω πως η πριγκίπισσα έλαμπε από χαρά μέσα στο άσπρο νυφικό της. Όμως αυτή η χαρά έσβησε γρήγορα. Ο πρίγκιπας δεν εμφανίστηκε ποτέ για την τελετή. Η πριγκίπισσα δεν μπόρεσε να το αποδεχτεί και αποφάσισε να το ψάξει. Σίγουρα κάτι θα τον είχε καθυστερήσει. Σκέφτηκε πως μπορεί να ήταν στο κιόσκι πίσω από το κάστρο. Εκεί άλλωστε περνούσαν και τον περισσότερο χρόνο μαζί.

Είχε πια νυχτώσει και η πριγκίπισσα έψαχνε μέχρι που διέκρινε κάτι πεσμένο στο έδαφος. Έφερε το φανάρι της πιο κοντά και τότε αντίκρισε τα ματιά του αγαπημένου της ορθάνοικτα να κοιτάζουν τον λαμπερό ουρανό. Μόλις τον είδε, κατέρρευσε σε κλάματα και λυγμούς. Δεν το πίστευε. Δεν ήθελε να το πιστέψει. Και όμως, μπροστά της ήταν όλες οι αποδείξεις. Δάκρυα κυλούσαν πάνω στο κατάλευκο νυφικό της ενώ οι μελαχρινές τις μπούκλες έπεφταν στο πρόσωπό της.

Ξαφνικά, παρατήρησε πως ο πρίγκιπας της κρατούσε ένα γράμμα στα χέρια. Και όντως, ήταν ένα γράμμα με τα τελευταία του λόγια, που πήγαιναν κάπως έτσι:

Πριγκίπισσα,

Ξέρω πως το διαβάζεις εσύ γιατί μόνο εσύ θα με έψαχνες εδώ. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να σε παντρευτώ. Η καρδιά μου είναι δοσμένη σε κάποια άλλη. Σε μια ομορφότερη. Σε μια βασίλισσα η οποία όμως με απέρριψε. Και αυτό δεν μπόρεσα να το αντέξω. Θέλω να με καταλάβεις. Αν δεν μπορώ να έχω την ωραιότερη, τότε δεν μπορώ να έχω καμιά…

Η πριγκίπισσα είχε κοκαλώσει. Τώρα καταλάβαινε γιατί έλειπε τόσο συχνά. Σίγουρα σήμερα είχαν δώσει ραντεβού εκεί. Εκείνος και εκείνη η βασίλισσα. Δεν μπορούσε να το σκέφτεται άλλο. Άρπαξε το φανάρι και κλείστηκε στο δωμάτιο της.

Όμως, τα ματιά της έπεσαν πάνω στον καθρέφτη και στις λέξεις που ήταν σκαλισμένες πάνω του:

“Στην ομορφότερη από όλες”

Με όση δύναμη της είχε μείνει, έσπασε τον καθρέφτη και άφησε τα γυαλιά να πέσουν στο πάτωμα. Τότε ήταν που αντίκρισε το πιο περίεργο πράγμα. Τα γυαλιά του καθρέφτη άρχισαν να αιωρούνται και να μπαίνουν, το ένα μετά το άλλο, στην αρχική τους θέση. Όταν τοποθετήθηκε και το τελευταίο, το γυαλί μαύρισε. Εκείνη την στιγμή, ακούστηκε μια βαριά φωνή που ερχόταν μέσα από τον καθρέφτη, λέγοντας:

“Μεγαλειοτάτη, στις υπηρεσίες σας”

Η πριγκίπισσα δεν φαινόταν τρομαγμένη ούτε σοκαρισμένη, λες και εκείνη είχε προκαλέσει όλο αυτό. Πάντως, κάτι είχε αλλάξει μέσα της. Τα μάτια της δεν θρηνούσαν πια αλλά σου έβγαζαν μια αίσθηση μίσους και μια δίψα για εκδίκηση.

Από τότε, τίποτα δεν ήταν το ίδιο για εκείνη. Φήμες λένε πως με τον καιρό, το να γίνει η ομορφότερη από όλες της έγινε εμμονή και στο τέλος τρελάθηκε. Άλλες λένε πως παντρεύτηκε έναν βασιλιά, που, με την προηγούμενη σύζυγό του, είχε αποκτήσει μια κόρη. Το όνομα της ήταν Χιονάτη…


Η εικόνα πνευματική ιδιοκτησία του daekazu.deviantart.com

105 views0 comments

Recent Posts

See All

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ!

Ο Άγγελος Νικολάου ήταν ένας από τους πρώτους μαθητές του σχολείου μας που ασχολήθηκε με την οργάνωση της βιβλιοθήκης. Οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε έμειναν στη μνήμη επόμενων συμμαθητών

BIBLIOTHEQUE MANIACS: Πώς βλέπουμε τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας

H βιβλιοθήκη είναι η μνήμη της ανθρωπότητας. Περιέχει αναντικατάστατες μαρτυρίες της ανθρώπινης σκέψης και δράσης. Οι ποικίλες δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν οι μαθητές, παίρνοντας πρωτοβουλίε

Απολαύστε την ανάγνωση του υποδειγματικού αυτού διηγήματος!

ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ Αρκετοί άνθρωποι, γνώστες της ζωής λένε πως δεν γίνεται όλα τα γεγονότα και τις πράξεις που συμβαίνουν στην ζωή σου να τα θυμάσαι από την στιγμή που γεννιέσαι. Οι πρώτες σου εικόνε

Post: Blog2_Post
bottom of page