top of page
Search
  • Writer's picturenikosxenikakisbf1

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ!


Ο Άγγελος Νικολάου ήταν ένας από τους πρώτους μαθητές του σχολείου μας που ασχολήθηκε με την οργάνωση της βιβλιοθήκης. Οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε έμειναν στη μνήμη επόμενων συμμαθητών του, που με τη σειρά του ακολουθούν επάξια το παράδειγμά του. Ο Άγγελος μετά την αποφοίτησή του και την εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών έγραψε:


"Να θυμάστε ότι (για εμένα τουλάχιστον) βιβλιοθήκη δεν ήταν ένας, ούτε είκοσι μαθητές αλλά μια ιστορία μαθητών σαν όλους μας, ξεχωριστών όπως ο καθένας από εμάς. Η βιβλιοθήκη ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα με την ίδρυση του σχολείου. Έκτοτε, μεγαλώνοντας άρχισε να γίνεται κι αυτή ένας συμμαθητής μας που ήρθε να συγκεράσει χαρακτήρες, ήθη, συμπεριφορές, αισθήματα και καταστάσεις γενεών μαθητών. Πείτε στα παιδιά να αρχίσουν να γράφουν την δική τους ιστορία στην και από την βιβλιοθήκη."


Σε αυτά τα φωτεινά παιδιά, σε αυτούς τους αυριανούς ανθρώπους και επιστήμονες που με τη στάση τους υπερβαίνουν τη μαζικότητα της εποχής, αρχίζουν να διακρίνουν και να υπερασπίζονται τα ποιοτικά στοιχεία γύρω τους και επιλέγουν να εκφράζονται δημιουργικά, αξίζουν τα Συγχαρητήρια και η εκτίμηση όλων μας!

100 views0 comments

Recent Posts

See All

BIBLIOTHEQUE MANIACS: Πώς βλέπουμε τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας

H βιβλιοθήκη είναι η μνήμη της ανθρωπότητας. Περιέχει αναντικατάστατες μαρτυρίες της ανθρώπινης σκέψης και δράσης. Οι ποικίλες δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν οι μαθητές, παίρνοντας πρωτοβουλίε

Απολαύστε την ανάγνωση του υποδειγματικού αυτού διηγήματος!

ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ Αρκετοί άνθρωποι, γνώστες της ζωής λένε πως δεν γίνεται όλα τα γεγονότα και τις πράξεις που συμβαίνουν στην ζωή σου να τα θυμάσαι από την στιγμή που γεννιέσαι. Οι πρώτες σου εικόνε

Post: Blog2_Post
bottom of page